Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Fun @ IKEA

Weet je nog, mijn momenten van ultieme ontspanning? De dag dat mijn man thuiskomt, stond bij op dat lijstje. Na enkele weken werken, heeft hij enkele weken vrij. Vorige week was het weer zo ver en zoals altijd stond die eerste dag thuis weer helemaal in het teken van ontspanning en family time. Rustig ontbijten, spelen met de kleine man en van zodra hij moe werd, vertrokken we naar IKEA. Met z'n allen de blauwe auto in en weg! (Wij gaan trouwens meestal naar de winkel in Eindhoven. De meeste producten zijn er goedkoper dan in België en het is er nog net iets rustiger.)

Een uurtje rijden en we zijn op onze bestemming. Het is al bijna een traditie geworden: voor we de winkel in gaan, bezoeken we het restaurant. Mijn man kiest telkens een cappuccino met een taartje en ik neem een tomatensoep met een broodje. Wat een gewoontebeestjes zijn we toch. (Zo bestellen wij ook steeds dezelfde vleesjes in een frituur, dezelfde menu in een Chinees restaurant, meestal dat ene broodje in een broodjeszaak, ... Ligt dat aan ons of hebben jullie dat ook?) 

Ook voor de baby (Lang zal ik hem zo niet meer kunnen noemen. Hij wordt al zo groot. Snif!) is het etenstijd. Vandaag is het Hollandse stoverij van Olvarit. (Helemaal in thema.) Vooraleer we gaan winkelen, speelt hij nog een beetje met de papa. Ze hebben elkaar duidelijk gemist!


We hebben eigenlijk niet echt spulletjes nodig dus deze uitstap is vooral voor de gezelligheid. Maar altijd als ik in IKEA kom, koop ik meer dan verwacht. Mijn favoriete aanwinst van deze uitstap: mooie, budgettaire potpourri.


We lijken alle tijd van de wereld te hebben. De kleine man kijkt eerst vrolijk rond in zijn kinderwagen, daarna geniet hij ervan om afwisselend door mama en papa gepakt te worden. (Hij gaat trouwens terug iets vrolijker mee op stap. Een maand geleden begon hij al te kreunen van zodra we zijn jas aandeden en verliet de frons zijn gezicht niet tot hij weer thuis op zijn speelmat zat. Gelukkig is die fase nu voorbij.) Tussendoor zetten we hem even in een opbergdoos. Ook dat vindt hij helemaal niet erg. Laat mama en papa maar wat gek doen!


Voor we vertrekken maken we gebruik van de goed uitgeruste verschoonruimte. Er is plaats voor het hele gezin. Mama kan gezellig in de zetel een boekje lezen (hihi), terwijl papa de luier verschoont en de andere kinderen zich amuseren aan het speeltafeltje ernaast. Het ruikt er bovendien heerlijk fris (niet naar de pampers van de vorige tien baby's) en het is er kraaknet. We zijn onder de indruk!


Boven de verschoontafel hangt een gouden tip voor een volgend bezoek: gratis babyvoeding én gratis luier te verkrijgen. Hoe geweldig is dat?


Overdag hebben we heerlijk zitten dromen over reizen. IKEA heeft eigenlijk altijd dat effect op mij. Ten eerste omdat de winkel Zweden ademt: de Zweedse namen van de producten, de Zweedse specialiteiten in het restaurant, de foto's van Zweedse landschappen die overal op de muren hangen, ... Ten tweede omdat deze IKEA in Nederland gelegen is. Ze spreken er dus een andere taal (toch wel) en we proeven de sfeer van een andere cultuur. Je zou voor minder volledig in de reisstemming komen. 

Toeval wil dat ik die avond op Facebook zie dat een vriendin me het programma Reizen Waes aanraadt. De laatste nieuwe afleveringen kunnen we online niet vinden, maar het eerste seizoen wel. Samen met wat tapas en een glaasje witte wijn zetten we de eerste aflevering op. Het vakantiegevoel thuis opzoeken, daar zijn we intussen meesters in!


Een geslaagd einde van een ontspannende dag.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 reacties:

Nicole Orriëns zei

Wat een gezellig dagje uit! Ik drink ook altijd graag koffie in het Ikea restaurant. Maar ik ben er nu al een hele tijd niet meer geweest.

Huisvlijt

Ann W. zei

Dat zal wel zijn. De koffie is gratis met een ikea family kaart :-)

Anoniem zei

schoon blauwe ogen dat da ventje heeft :-)

Ann W. zei

Echt hé! En hij kan ze al goed gebruiken om zijn zin te krijgen :-)

Een reactie posten