Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

It's the most wonderful time of the year (en nog groot nieuws)

Kerstmis, het blijft mijn favoriete tijd van het jaar. Niet zo gek dat ik een dik jaar geleden schreef over happy times en nu datzelfde gevoel ervaar. Jaja, Ann is een gelukkig mens. Behalve dan dat ze niet zo veel kan schrijven en bloggen als ze zou willen (maar daar kom ik zo meteen nog even op terug).

Vorige week hebben we ons huisje weer helemaal versierd. Geen plekje in het huis dat me er niet aan herinnert dat het bijna Kerstmis is. De kleine sneeuw- en kerstmannen op de kasten, de kerstboom met de vele kleurrijke lichtjes, ... 


Het kan me echt niets schelen dat het elke dag grijs is buiten, dat het regent en dat ik een serieus tekort aan zon heb. Ik zit momenteel toch het liefst van al lekker binnen, met een warme kom soep of een tas thee en mijn twee ventjes in de buurt. Meer heb ik niet nodig.

De afgelopen dagen waren grotendeels gevuld met het kopen van cadeaus en het inpakken ervan. Ik besef dat Kerstmis voor overconsumptie zorgt, maar toch blijf ook ik er bewust aan meedoen. Dingen geven en krijgen vind ik nog steeds geweldig. Ik zeg wel tegen mijn man dat hij niets voor me moet kopen, maar ik ben heel blij dat hij op dat vlak niet naar me luistert. Als een klein kind zoek ik op kerstavond naar de cadeaus met mijn naam op en ik kijk er reikhalzend naar uit om ze te openen. Consuminderen is voor de andere 364 dagen van het jaar.

Maar waar ik vooral van houd, is hoe Kerstmis mensen samen brengt. Het is de tijd van het jaar dat je iets hoort van een oude vriend die je bijna vergeten was, dat je gezellig en warm binnen zit met de mensen die het meeste voor jou betekenen, dat je nog eens kan bijpraten met familieleden die je doorheen het jaar amper ziet. Het is een periode die in het teken staat van liefde, geven aan elkaar en geven aan het goede doel.

Toegegeven, niet voor iedereen zijn de feestdagen zo geweldig. Want wat als je net iemand verloren bent die je graag ziet? Wat als je man juist tijdens de feestdagen in het buitenland moet werken? Wat als je helemaal niet van familiefeesten houdt en het enkel vervelende sociale verplichtingen voor je zijn? 

Omdat Kerstmis dit jaar voor mij wél een mooie tijd mag zijn, ben ik heel dankbaar. Blij met alles wat ik heb en vooral wie ik heb.
Dankbaar voor mijn man, still going strong na al die jaren.
Dankbaar voor mijn lieve kleine peuter die me geregeld kusjes en knuffels komt geven.
Dankbaar voor mijn moeder die altijd voor me gezorgd heeft, samen met mijn broers.
Dankbaar voor mijn schoonfamilie die ik echt graag heb.
Dankbaar voor mijn beste vrienden die het allemaal weer relatief goed stellen.
En het meest van al, dankbaar voor het nieuwe gezinslid dat op komst is. Want ik ben 13 weken zwanger! Ik zei toch dat ik een goed excuus had ;-)


Dus als je weinig van me hoort, weet dan dat ik elk vrij moment kotsmisselijk en uitgeput in de zetel hang. 

Weet ook dat ik het schrijven, bloggen en jullie mis. (Ik hoop dat het binnenkort allemaal wat beter zal gaan.)

Maar voor nu, fijne feesten allemaal! <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

21 reacties:

Sabrina zei

Ooh, van harte proficiat zeg! Hopelijk toch niet te moe & misselijk. En voor jullie ook heel fijne, bijzondere kerst- & feestdagen! x

Ann W. zei

Dankjewel hoor! :-)
Jammer genoeg wel heel moe en misselijk Sabrina :-(
Maar desondanks wel gelukkig, dus ik probeer niet te veel te klagen en blijf ik hopen dat het na de eerste trimester beter zal zijn :-)

Anoniem zei

Een dikke, dikke proficiat!
Ik herinner me dat verschrikkelijke moe en misselijk zijn nog goed... Terwijl er vrouwen zijn die zeggen dat ze zich nooit zo goed gevoeld hebben als tijdens hun zwangerschap. Dat was voor mij destijds wel anders!
Ik vind het knap dat je dan nog zo optimistisch kunt blijven met deze donkere dagen. Zelf vind ik deze dagen ook helemaal niet erg, hoor. Lekker gezellig binnen, inderdaad.
Ik wens je alvast heel fijne dagen toe met de familie. Geniet ervan!

Unknown zei

Proficiat!! Wat een leuk nieuws :-)

Lunatiek zei

Geweldig nieuws!! Ik had zo'n vermoeden en en ik ben blij dat het zo is :) Ik hoop dat de misselijkheid en vermoeidheid wat zullen minderen of voorbij gaan, maar dat is wat afwachten he...

Zoals je de feestdagen beschrijft lijkt het uit een film te komen, in de verste verte niet hoe het voor mij is :p Maar wel goed om te weten dat het voor vele mensen wel een fijne tijd is, van genieten, gezelligheid en samenzijn. Veel plezier!

Unknown zei

Wat een fijn nieuws! En een mooi jaar om naar uit te kijken! Dikke proficiat!!! Hopelijk gaat de misselijkheid en vermoeidheid gauw wat over maar ondertussen: doe maar rustig aan en luister vooral naar je lichaam. Fijne feestdagen!

Literasa zei

Proficiat, ik ben heel blij voor jou! Geniet van de feestdagen :-)

Anoniem zei

Hoera! Proficiat!

Nicole Orriëns zei

Wat een fijne post om te lezen! Heerlijk dat je je zo bewust bent van al het goede leven in je leven en dat je er zo van geniet!

Ik wens je hele fijne dagen. Maar dat gaat vast lukken als ik het zo lees.

Huisvlijt

Unknown zei

Wauw, wat een fijn nieuwtje!

Ann W. zei

Dankje Sunny! Blij dat ik niet de enige ben die zwanger zijn niet meteen helemaal geweldig vindt.
Ik heb eerder last van feestdagen blues. Als die voorbij zijn durf ik al wel eens in een zwart gat vallen :s maar ik ga mijn best doen het niet zo ver te laten komen :)

Ann W. zei

Dank u Sheena!

Ann W. zei

Dank u Tamara! Ik hoop het ook maar inderdaad afwachten...
Ja, ik las het op je blog... het is zeker niet elk jaar zo happy geweest (in 2005 is er bijvoorbeeld iemand belangrijk voor mij gestorven op kerstavond, dat verpest het wel) maar de laatste twee jaar heb ik mijn draai zo'n beetje gevonden. Ik wens je alvast een beter jaar toe en dat 2016 voor jou een keerpunt mag zijn. Ik supporter alvast voor jou!

Ann W. zei

Ik doe mijn best Inge! Ik heb me alvast voorgenomen deze keer goed te rusten en naar mijn lichaam te luisteren, ook al vind ik dat niet makkelijk :)

Ann W. zei

Dank u Sarah, jij ook!

Ann W. zei

Voor jou hetzelfde gewenst Nicole!

Ann W. zei

Dank je Annick :)

Wildcard zei

Proficiat en beste wensen voor 2016 hé

nele zei

whaw, zo lang naar verlangd en daar is hij/zij !
proficiat !
Nele

Ann W. zei

Bedankt Nele en Wildcard! Voor jullie ook de beste wensen!

Ann W. zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Een reactie posten