Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Vijf dingen op vijf maanden

Binnen een paar maanden word ik dertig. DERTIG! Vorige week zat ik in de auto en sloeg dat besef in als een zeer onaangename bliksem. Ik ben nog maar vijf maanden 29 en dan zijn de twintiger jaren voor mij gepasseerd. Niet zo lang geleden las ik bij Kathleen nog over haar 30 before 30 en meteen kreeg ik zin om mee te doen. Wat wil ik nog echt doen vooraleer de grote drie nul er is? Nee, ik ga de komende maanden geen lijst van dertig items afwerken. Ik ben niet gek. (Toch niet.) Maar elke maand eentje, dat moet lukken. Niet? Wat volgt is dus een lijst van vijf dingen die ik nog wil doen voor ik "oud" ben. (Sorry Nicole, ik weet dat je geen fan bent van de bucket list, maar ik ben dat stiekem wel :-))

1. Reizen!!!
Ik wil graag nog twee keer op reis voor ik dertig ben. Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat ik nog eens een week of langer in het buitenland vertoefde. Graag een keer naar een nieuwe bestemming (dus geen oude reis herkauwen) en graag nog eens weg met onze bus.  Onze mooie mooie Volkswagen T2. Dat kan toch niet te veel gevraagd zijn? Gelukkig heeft mijn man drie weken verlof en stappen we normaal gezien deze week in de auto op weg naar Bretagne. (Kunnen we meteen ook de dakwerken ontvluchten.) En laat dat nu net een streek zijn in Frankrijk waar ik nog nooit geweest ben. Joepie!


2. Een ingrijpende lichamelijke verandering
Nee, een Bart De Weverke ga ik niet doen, maar ik zou nog eens iets aan mijn voorkomen willen veranderen. Mijn haar kleuren is al gepasseerd. Van gewoon blond naar vurig ros. Been there, done that. Maar er zijn nog verschillende andere opties. Mijn favoriete is misschien wel het nemen van een tattoo. (Oh, dit gaan mijn moeder niet graag lezen.) Ik ben al lang aan het twijfelen. Ik vind een kleine tattoo in het midden van de nek heel mooi (een yin yang teken dan) of een soort armband met roosjes in het midden van de pols (zoals Natascha Mcelhone uit Californication). Maar als ik toch terugkrabbel, kan ik altijd meer kleedjes dragen en die jeans wat vaker in de kast laten hangen. Dat zou ook een overtreffing zijn.


3. Baby nummer twee in de maak
Ik zou graag terug zwanger worden. Ook al gilt een stemmetje in mij: "Wil je echt zo'n tweede nachtrust- en sekslevenverstorende baby?" Ja, eigenlijk wel. Ik ga het me meermaals beklagen, maar ik kan me niet inbeelden dat de kleine man nooit een broertje of zusje zal hebben.

4. Iets doen dat ik nog nooit gedaan heb
Weet je dat ik nog nooit een joint gerookt heb? Ik had er eentje in mijn nachtkastje liggen (dankuwel schoonzusje), maar toen werd ik zwanger en nu ligt hij daar nog. Misschien moet ik nog eens een poging wagen om er eentje te bemachtigen. (Al was het maar om uit te proberen of ik nog meer zal eten dan anders wanneer ik high ben.) 

5. Groeien
Ik wil nog eens voelen dat ik vooruit ga in het leven, beter word in iets, en het liefst als schrijfster. Zo ben ik jaren geleden met een online schrijfcursus begonnen en in de helft ben ik gestrand. Niet omdat de lessen niet leerlijk, zinvol of boeiend waren. Zo gaat dat nu eenmaal. Je begint aan iets en doorzetten blijkt niet altijd even evident. Voor je het weet komt het leven er weer tussen. Tijd om de draad terug op te pikken, lijkt me.

There's no time like the present. Dus ga ik verder pakken, op reis vertrekken en jullie eventjes missen. Puntje één, check!

Tot binnen enkele weken! 

Liefs,

Ann


P.S.: Nicole schreef over de omgekeerde bucket list. Zet al je verwezenlijkingen eens op een rijtje in plaats van de dingen die je nog wil/zou/kan doen. Voorlopig houd ik het nog bij een traditionele bucket list, maar misschien kan ik de emmer eens omkeren als ik effectief dertig word. Om die dag net iets vrolijker te maken. Wat denk je?


Hebben jullie ook een bucket list? Wat staat er zoal op?
Ben je er zo zot van als ik of haat je die dingen? 
Blijft het bij een lijst of doe je er ook echt iets mee?


Follow my blog with Bloglovin

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 reacties:

Unknown zei

Ik heb niet echt een lijst (toch nergens neergeschreven) maar wel een aantal dingen die ik wel ooit nog eens wil zien of doen. Al vrees ik dat de meeste dingen iets verdere toekomstmuziek zijn. Veel plezier in Bretagne!

Anoniem zei

Héél fijn om te leren en leuk geschreven.

Nicole Orriëns zei

LOL! Mijn eerste reactie was inderdaad: 'Oh nee, weer zo'n bucket list.'

Vooral doel 5 vind ik mooi: groeien. Maar nog een kindje krijgen is ook een prachtig doel!

Ik wens je dat je al je doelen mag verwezenlijken!

Huisvlijt

Ann W. zei

Zoals??? :-) Ik ben oprecht benieuwd!
Dankjewel! Morgenvroeg vertrekken we. Ik heb er al zin in!

Ann W. zei

Dankjewel worldsapart, wat een leuk compliment! :-)
Zalig dat je het gelezen hebt Nicole!
Heb jij geen vijf kinderen? En ik ben al zenuwachtig voor een tweede. Dat eentje lijkt nu al handenvol werk.

Literasa zei

Ik heb ook zo'n lijstje en af en toe twijfel ik om het te deleten. Het leven is uiteindelijk geen checklist...

Veel plezier in Bretagne, geniet ervan!

Marleen zei

Leuk om te lezen! Ik zit ook nog steeds te twijfelen over een tattoo, hahaha! Er is ook zoveel keuze!

Anoniem zei

Ik heb een bucket list, en probeer elk jaar minstens 1 ding te verwezenlijken. Vorig jaar was dit de Dodentocht wandelen en de West Highland Way in Schotland. Dit jaar neem ik deel aan een spartacus wedstrijd en wil ik een eigen kledingstuk maken. Sommige doelen zijn misschien niet zo spectaculair, maar ik heb het dan toch maar gedaan. Fijn verlof!

Sabrina zei

Ooh, een tattoo, heb ik ook lang gewild, maar hier gaat het er toch niet meer van komen denk ik. Ik ben al lang content met een kleedje ipv een jeans :-) Fijne vakantie!

Sopdet Si zei

Wat een mooie lijst... Kreeg er pretoogjes van. Doen zou ik zo zeggen, niks dat jou nog tegenhoudt.
Geniet van de reis!

Ann W. zei

Helemaal mee eens!

Ann W. zei

Dankje Marleen.
Ja echt, zo veel keuze. En het is zo permanent hé :-)

Ann W. zei

Amai Myriam, de dodentocht, heeft mijn man ook nog gedaan. Knap seg! Dat in Schotland zal ook wel de moeite zijn zeker?!
Weet je al welk kledingstuk je gaat maken?

Ann W. zei

Wat fijn om van de reis terug te komen en al die reacties te zien :-) Dankjewel allemaal! <3

Een reactie posten