Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

De mooiste beelden van onze reis

Ik hou zo van reizen! De eerste dagen, laten we eerlijk zijn, was het zoeken. Waar waren we aan begonnen? Rondtrekken met een kleine babypeuter die niet in de auto wou slapen en ook 's nachts geregeld van zich liet horen. Maar eens we een routine gevonden hadden, was het heerlijk. Twee weken zijn we weggeweest, twee veel te korte weken. Zijn mijn batterijen nu opgeladen? (Die vraag krijg je dan geregeld te horen.) Niet echt. Misschien na nog een reisje. (Of twee.)

Voor jullie heb ik alvast de mooiste foto's op een rijtje gezet. Ik vermoed dat er geen interesse is naar de volledige fotosessie van 450 foto's dus heb ik me tot 17 foto's beperkt. 

1. De eerste dag maakten we een stopje aan een speeltuin, vlak bij dit mooie duinlandschap. Deze naaldbomen vond ik echt prachtig. (Het is toegestaan om zoals mijn man met de ogen te rollen, want ik stond toen ook al alleen in mijn liefde voor deze bomen.)


2. De kust in Etretat. Meteen ook de reden waarom ik niet meer van de grijze Belgische kust vol flatgebouwen kan genieten.


3. De tropisch warme vlindertuin in Honfleur


4. Typische Normandische huizen in Beuvron-en-auge


5. De kleine man speelt voor het eerst op een strand, op Juno Beach nog wel. (Beetje gek als je bedenkt wat zich hier 70 jaar geleden heeft afgespeeld... En nu zit daar een kleine vent rustig in het zand te dabben.)


6. Restanten van de tweede wereldoorlog, het hoort bij Normandië. Dit was een monument ter ere van de Amerikaanse soldaten op een kerkhof in Colleville-sur-mer. En we waanden ons ook heel even in Amerika. Het hele kerkhof was groots, proper en verzorgd. 


7. Een klein moment van geluk toen ik onze schoenen bij elkaar zag staan... (Ja, ik heb ze zelf zo mooi bij elkaar gezet.)


8. Oesters eten aan de kust van Cancale. Conclusie: nog steeds geen fan.


9. Dinan, een betoverend Middeleeuws stadje


10. De Mont Saint Michel. Eindelijk heb ik hem ook eens bezocht!


11. Mijn hoogtepunt: een bungalow aan de kust gehuurd en elke avond ben ik (alleen) naar de zonsondergang gaan zien.


12. Eén van mijn favoriete foto's van de reis: mijn twee ventjes aan de Côte de Granit Rose.13. Waar meteen ook de mooiste gezinsselfie getrokken is...


14. Boottochtje naar en wandelen op Sept-Îles. Een aanrader!


15.  Kroelen in de tent


16. In Jumièges bezoeken we de ruïne van een abdij.


17. En wordt meteen de leukste foto van onze kleine vent genomen.Normandië en Bretagne, het waren zeker niet de meest exotische bestemmingen die we ooit bezocht hebben, maar het was er wel heel mooi. Het was zeker niet het beste weer dat we ooit gehad hebben (vaak bewolkt, regen en veel wind), maar gelukkig brak de zon geregeld door. Het vervoer was ook niet zo bijzonder (gewoon met de auto, niet met de magische bus of de motor), maar het was fijn om lekker warm en droog te zitten tijdens die buien.

Bovenal heb ik genoten van de tijd met mijn twee ventjes en het gezelschap. Meer heeft een mens (of toch deze mens) uiteindelijk niet nodig om er een goede reis van te maken.


En hoe waren jullie afgelopen weken nog?

Follow my blog with Bloglovin

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 reacties:

Nicole Orriëns zei

Fijn dat jullie je draai onderweg hebben gevonden en dat het zo'n prettige reis werd! En knap om een selectie te maken uit zooo veel foto's : )

Huisvlijt

Unknown zei

Mooie foto's!!! Het is inderdaad aanpassen hé met zo'n kleintje mee... Maar zo te zien hebben jullie heel veel kunnen doen! Ik kijk ook al uit naar onze vakantie...

Ann W. zei

Dankjewel Nicole! :) Het was idd een uitdaging!

Ann W. zei

We hebben zeker nog veel kunnen doen Inge, maar minder als vroeger ;) Normaal wilden we naar Noorwegen maar dat had echt te veel rijden geweest.
Waar gaan jullie naartoe of gewoon gezellig thuis?

Unknown zei

Bij ons wordt het ook "maar" Nederland... Volgend jaar waarschijnlijk opnieuw Denemarken, Florian is tegen dan ietsje ouder en qua afstand is dat ook goed te doen. Zeker een aanrader als je van Scandinavische landen houdt!

Een reactie posten