Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Fan van Fictie: "Zij gaat vreemd"

Ze ziet haar blote voeten zachtjes zinken in het natte zand. Het koude schuim van de golven raakt haar tenen voorzichtig aan. Met haar ogen gesloten hoort ze alleen de zee die even op bezoek komt en dan weer weggaat. Hij legt zijn stevige hand op haar schouder en haar innerlijke rust wordt abrupt verstoord. De zenuwen gieren door haar hele lichaam. Ademen, diep ademen.

Haar ogen gaan open en ze kijkt in twee azuurblauwe ogen die zo vreemd maar ook zo vertrouwd aanvoelen. Zijn blonde krullen dansen in de wind. Hij lacht en de kuiltjes in zijn wangen doen haar hart smelten. Dan neemt hij haar hand in de zijne en vraagt met een tedere blik of ze zin heeft om nog wat verder te wandelen.

Verlegen gluurt ze opzij. De twee blauwe kijkers staren afwezig voor zich uit. Hij lijkt in gedachten verzonken. Ze besluit de stilte te respecteren en bestudeert zijn profiel. Zijn strakke kaaklijn, zijn perfecte neus, zijn zongebruinde huid. En hij heeft niet enkel een knappe kop. Zijn slanke, gespierde lichaam is gehuld in een eenvoudige broek en hemd. Hij lijkt wel een Australische surfer.

Haar koude, nerveuze hand geniet van de warme omhelzing. Terwijl ze naar hun blote voeten in het zand staart, neemt de spanning toe. Op het donkere, verlaten strand blijft hij plots staan. Wanneer hij haar aankijkt, ziet ze de pretlichtjes in zijn ogen. Even vergeet ze alles. Haar hond, haar huis, haar kinderen. Zelfs haar trouwe man. Zou ze ermee doorgaan? Zou ze alles op het spel zetten voor deze mooie man?

Dan ziet ze haar zanderige voeten wijzen naar hem als een kompas dat wijst naar de richting waar ze hoort te zijn. Haar lichaam weet het antwoord al. Hij is alle gevolgen die deze avond mag hebben waard.

Even verlaat ze het strand en gaat in gedachten terug naar hun eerste ontmoeting. Ze zat op een zonnig terras, verzonken in het nieuwste boek van Dan Brown, toen ze plots overvallen werd door het gevoel dat iemand haar aan het bespieden was. Voorzichtig keek ze om zich heen en merkte zijn stralende glimlach meteen op. Verlegen lachte ze terug. Een teken dat hij als interesse opvatte. De knappe vreemdeling stond op en vergezelde haar.

Tot haar grote verbazing hebben ze uren aan een stuk gepraat. Met gemak kon hij haar anders gereserveerde schild doorbreken. De enige met wie ze zo’n klik ooit gehad heeft, was haar man. Ze lachten samen, aten samen en toen de avond viel, nodigde hij haar uit voor een wandeling. Even dacht ze eraan om nee te zeggen, maar de aantrekkingskracht viel niet te negeren en overtuigde haar van het tegendeel.

Hij neemt haar hoofd in zijn eeltige handen en drukt een lieve kus op haar droge lippen. Zijn aanraking zuigt haar terug in het heden. Twee indringende ogen bestuderen haar gezicht met een blik die vraagt of dit oké is voor haar. Ze tovert een glimlach op haar gelaat die hem aanspoort verder te doen. Opnieuw drukt hij zijn lippen op die van haar. Gretig voelt ze zijn tong een weg naar binnen zoeken. Een hand begint haar lichaam te verkennen. Hij streelt haar ranke hals, haar benige schouder, haar holle onderrug... Daarna raapt de hand zijn moed bij elkaar en schuift voorzichtig haar topje omhoog. Tot zijn vingers haar borsten bereiken. Hij neemt een tepel tussen zijn duim en wijsvinger en knijpt zachtjes. Een zacht gekreun ontsnapt uit haar lichtjes geopende mond.

Het lijkt alsof dat ene erotische pijnscheutje een tijdelijk verlamd deel in haar hersenen wakker schudt. Met het beeld van haar man plots voor zich, kan ze nog maar één ding denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig?


P.S.: Dit verhaal is geschreven voor mijn cursus Korte Verhalen Schrijven. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Voor herhaling vatbaar?


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 reacties:

Unknown zei

Zeker voor herhaling vatbaar :-) Mooi geschreven!

Lunatiek zei

Amai ja!! Schrijven gij!!!

Ann W. zei

Oh, ik ben echt blij dat jullie het goed vonden :-)

Een reactie posten