Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Een trucje dat me helpt ontspannen

Ontspannen. Er zijn momenten dat het me feilloos lukt, maar er zijn er even veel (zo niet meer) waarop het een ver-van-mijn-bedshow lijkt. Dan heb ik het gevoel dat ik mijn plichten verzuim en vanalles zou moeten doen in plaats van die lekkere cappuccino te drinken, even gelukzalig in de zetel te hangen of te werken aan het volgende artikel op mijn blog. En er is daadwerkelijk ook altijd een karwei dat op me wacht. Of de wasmand puilt na een dag al terug uit, of de afwas is aan het opstapelen (Ja, ik weet het, waarom heb ik geen afwasmachine.), of je moet aan het eten beginnen, of de vloer moet nodig nog eens gestofzuigd worden (met kinderen en huisdieren is dat al bijna een dagelijkse job), of de kleine man zijn speelgoed ligt intussen weer over de ganse vloer van de woonkamer verspreid, of er ligt opnieuw een stoftapijt op de kasten, ... You get my drift. 

Ontspannen is iets waar ik bewust mee bezig ben. Tijd voor jezelf moet je nemen. (Ja, dat moet. Niemand houdt het vol zonder.) Om mij hierbij te helpen, gebruik ik een trucje dat ik geregeld aan mijn jongeren in therapie leer: zoek helpende gedachten. Probeer gedachten te formuleren die jou een ontspannen gevoel geven en het schuldgevoel milderen. Dit zijn de mijne.


Als het me dan nog steeds niet lukt, dan is het maar zo. Morgen is er opnieuw een dag.


Dit was de laatste post in het teken van de #boostyourpositivity actie. Ik heb gemerkt dat veel nieuwe mensen mijn blog hebben bezocht en ik heb zelf ook een paar leuke blogs ontdekt. Wat een fijne actie is het geweest en vooral een boost voor mijn inspiratie. Bedankt aan alle mensen achter het initiatief!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Anoniem zei

Ik vond het ook heel leuk om mee te doen!

Nicole Orriƫns zei

Ik ontspan door bij de houtkachel te gaan zitten! Het warme vuurtje helpt me tot rust te komen.

Nicole

Een reactie posten