Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

7 redenen waarom iedereen eens met een Volkswagen T2 op reis zou moeten

Het gerush van hier naar daar, de rekeningen die thuis op ons wachtten en een wespensteek in het ooglid van de kleine man (met bijhorend drama uiteraard); de eerste dag thuis deed ons al terug naar de vakantie verlangen. Gelukkig ben ik weer een reis en een hoop fijne ervaringen rijker om me de komende tijd aan op te trekken als het dagelijks leven even tegen zit. Maar waar ik na een week reizen met onze Volkswagen T2 nog het meest van overtuigd ben, is de magische krachten die dat voertuig bezit. Echt waar. Iedereen zou er eens mee op reis moeten en ik heb wel zeven redenen kunnen verzamelen waarom.


1. Je komt tot rust
Het voordeel van rijden met een T2 (en andere oldtimers, maar een Volkswagenbusje is gewoon zo mooi) is dat je niet (te) snel kan rijden. 90 tot 100 km per uur op de autosnelweg is de maximumsnelheid. Nee, dat verveelt niet, je wordt dat zelfs snel gewoon. Zo snel dat we dit weekend in de nieuwe auto nog steeds tegen 100 km per uur op de autosnelweg zaten te suffen. Weg haast en spoed.

2. En mensen nemen jou dat alles behalve kwalijk
Wanneer je rustig rijdt in een Dacia komt een groot deel van de chauffeurs je voorbij gestoken met een grote eye roll en een geërgerde "weer zo'n seut in een Dacia" maar in een T2 krijg je enkel bewonderende, lichtjes jaloerse of glimlachende blikken. Ook onderweg steken mensen vaak hun hand op, kijkt men je na, lachen tegenliggers of geven een goedkeurende duim. Dat is toch al een beetje magisch, of niet?

3. Back to basic
Heel verliefd verkondigde ik in mijn post The Magic Bus hoe onze Volkswagen T2 je mee terugneemt naar een meer eenvoudige tijd. Naast het rustiger rijden, heb je ook een minimum aan comfort. Zo hadden we maar één aansluiting waar we ofwel de koelbox ofwel onze muziekspeler konden insteken. Kiezen dus: eten koel houden of muziek beluisteren. Ook de meter van het brandstofniveau is onbetrouwbaar geworden waardoor we goed de kilometerstand in het oog moesten houden om te weten wanneer het tijd was voor een tankbeurt. 
Je kan die dingen vervelend vinden of je kan beseffen hoe veel luxe we nu hebben en hoe vanzelfsprekend we die eigenlijk nemen. Om dan thuis toch weer even extra van die luxe te kunnen genieten.

4. Spannend!
Dit geldt eigenlijk voor alle oldtimers, maar het is nooit zeker of je auto 's morgens zal vertrekken en als hij dan al start, of je de eindbestemming van die dag zal halen. Zo zijn we  dankzij onze pechverhelping toch veilig thuis geraakt, want op weg naar huis begaf ons busje het plots. 


En waarom is dit een voordeel? (Ja, ik hoor het jullie al vragen.) Reizen met de bus is alvast niet saai te noemen ;-)

5. Geen gewone mobile home
Officieel is onze T2 een mobile home, maar toch zijn er enkele verschillen met die grote moderne gedrochten:
- Het leven in de bus = leven volgens een natuurlijk ritme
We gingen slapen samen met de zon en werden wakker toen ze terug in ons gezicht scheen. Vertaling: op tijd gaan slapen en op tijd weer wakker. (Waarom lukt dat thuis nooit?)
Terwijl in al die andere wagens de televisie nog lekker draaide toen het al donker was. Lang leve het gebrek aan technologie! (Daarom dus.)
- De bus is gewoon mooier
- Ze heeft meer eigenheid en karakter
- En ze heeft die lekkere oude voertuigen geur waar ik zo van hou

6. Foto's zoals deze


 


7. Waaaaatttttt??????
Als je nog steeds niet overtuigd bent (want toegegeven, sommige argumenten lijken eerder tegen het reizen met een oldtimer dan voor) dan heb ik nog deze voor je: onze slechte slaper heeft gewoonweg een week doorgeslapen in de bus!!! Doodop waren we vertrokken en herboren kwamen we terug. Need I say more? 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 reacties:

Sopdet Si zei

Ik vind dat ook zo mooi. Het heeft inderdaad veel charme, al geniet ik wel van het 'veilige' gevoel dat mijn camionette geeft om in te slapen, zo'n t2 daar kan niks tegen op. Moest ik zelf aan wagens kunnen sleutelen, ik zou niet twijfelen.

Anoniem zei

Zou die slechte slaper gewoon heel graag in jullie buurt zijn omdat dat natuurlijker is voor een kleintje, en daarom met jullie op een kleine oppervlakte in alle vertrouwen rusten? :) Omdat hij jullie kan horen, zien en ruiken?

Anoniem zei

Super! Mijn vriend heeft ook een VW-bus gehad (T2b panel), maar we zijn er helaas nooit mee op verlof geraakt. We denken er wel over om er ooit een te huren om mee op verlof te gaan. Momenteel hebben we geen auto, maar als het aan mijn vriend ligt, komt er ooit wel opnieuw een auto, een oldtimer dan. Vermoedelijk eerder een kever dan een busje. Stiekem een beetje jaloers dus hier. :-)

Ann W. zei

@ prinses: Ssssst :-) Ik denk ook wel dat een kleine ruimte, dicht bij mama en papa een plus was voor de kleine man. Nu thuis ligt hij nog steeds bij ons in het grote bed en dat gaat best goed. Voorlopig houden we dat zo.
Alleen vraag ik me af hoe we co-sleepen gaan doen als ik terug zwanger ben en een grote buik heb? Dat hield ons vooral altijd tegen... Want we willen de kleine man niet het gevoel geven dat hij plaats moet ruimen voor...

@ Gerhilde: Zeker doen, zo eentje huren en op vakantie mee gaan! Op die kever gaan wij dan weer jaloers zijn ;-)

Nicole Orriëns zei

Ik ben geen vakantieganger, maar een rondreis met zo'n volkswagenbusje lijkt zelf mij leuk! Die busjes zien er ook zo leuk uit.

Huisvlijt

Ann W. zei

Inderdaad Nicole, het is gewoon al leuk om in zo'n leuk ogend busje rond te rijden, daar moet je geen vakantieganger voor zijn :)

Sabrina zei

Mja, ik kan me wel wat voorstellen bij de magie van de bus, maar of het iets voor mij zou zijn weet ik eerlijk gezegd niet... Mooie foto's ook!

Ann W. zei

Dankjewel :) Dat weet je niet tot je het probeert ;)

Een reactie posten