Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

9 dingen die je als ouder niet wil horen

De baby is een dikke acht maanden oud. Dit wil zeggen dat mijn man en ik acht maanden papa en mama zijn. (Eigenlijk langer, want je bent al ouder vanaf de conceptie, maar oké.) Het ouderschap brengt blijkbaar een hoop uitspraken van andere mensen met zich mee waar je niet zo mee gediend bent. Hier een overzicht van de meest ergerlijke, aangrijpende, shockerende, (misschien een beetje kwetsende?), overbodige, irrelevante en absurde opmerkingen die de revue gepasseerd zijn.1. "Het was vroeg deze morgen." Oké, als een kinderloos iemand dit tegen mij zegt, moet ik een beetje zuchten. 7 of 8 uur 's morgens is niet vroeg. Zeg dit aub niet tegen iemand met een pasgeboren baby die het verschil tussen dag en nacht nog niet kent. Of iemand met een baby die weeral gebroken nachten heeft door de zoveelste mentale sprong, tanden, snotjes, ... (Ja, we hebben ervoor gekozen om ouder te worden, maar iedereen hoopt stiekem dat het bij zijn kindje allemaal wel zal meevallen.) 

2. "Je ziet er moe uit." Thank you for stating the obvious! Ik weet het en dat zal nog wel een tijdje zo zijn. 

3. Dit geldt trouwens ook voor: "Heb je goed geslapen?" Laat de slaapopmerkingen gewoon een paar jaar voor wat ze zijn. Dat lijkt me het veiligst.

4. "Heb je die film onlangs ook gezien in de bioscoop?" Soms lijken mensen te vergeten dat het niet ideaal is om met een baby naar de bioscoop te gaan. Bioscoopbezoekjes zijn nu eventjes beperkt tot 1 à 2 maal per jaar, terwijl de baby bij de grootouders is. De kans dat ik die ene film gezien heb, is dan ook erg miniem.

5. "Je moet de auto nog eens kuisen." Auto kuisen kan vervangen worden door: de ramen wassen, het gras afdoen, ... Daar hebben we nu even geen tijd (en zin) voor. Maar voel je vrij om het voor ons te doen. (Wat mijn schoonouders dan ook al eens gedaan hebben.)

6. "Ik heb daar eigenlijk nooit problemen mee gehad," zei mijn schoonmoeder toen ik vertelde dat het soms niet zo eenvoudig is om voor de baby te zorgen. Vooral als mijn man een tijdje weg is en mijn klein ventje weer een moeilijke periode heeft. Wat ze niet beseft, is dat elke mama de meeste problemen gewoon verdringt. Anders zouden er alleen enige kinderen zijn. Luister nu maar gewoon naar mij en laat me wat zeuren als ik dat nodig heb.

7. "Kan jullie baby al kruipen?" Kruipen kan veranderd worden door: stappen, zelfstandig eten, handje klap doen, brabbelen, rollen, zich recht trekken, mama zeggen, ... Nee! Als ik iedereen (of toch veel mensen) mag geloven hebben zij baby's die doorslapen vanaf een week, zelfstandig boeken lazen toen ze een half jaar oud waren en de evenwichtsbalk op hun één jaar vlotjes overstaken. Om maar te zeggen dat alle andere baby's meer lijken te kunnen dan die van ons. Als onze baby iets nieuw kan, zal ik dat wel vol trots verkondigen. Je hoeft er echt niet achter te vragen.

8. "Wanneer komt er een broertje of zusje?" Hallo, het eerste kindje is er nog maar net. We don't do it like they do on the discovery channel. (Nee, toch niet.)

9. En het fijnste dat ik onlangs op mijn bord kreeg: "Je begint zelf ook naar baby te ruiken." Sindsdien heb ik een staaltje parfum standaard in mijn handtas zitten.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Een reactie posten