Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

China Light

Elke avond vanaf 18u (van 6 december tot 18 januari, nog maar enkele dagen te gaan dus) wordt de Antwerpse Zoo omgetoverd tot een Chinees lichtparadijs. De toegangspoort is een mooi voorproefje van wat de bezoekers binnen te wachten staat. 


100 kunstenaars hebben 631 lichtfiguren gemaakt. Van giraffen, olifanten, pinguïns en andere dieren uit de zoo tot typisch Chinese figuren zoals lotusbloemen, waaiers en de reusachtige Chinese draak.


Chinese artiesten verzorgen elke dag om 19u40 entertainment dat binnen het thema en de sfeer van dit evenement past. Er treden acrobaten op, een gracieuze vrouw bespeelt de Guzheng en er wordt een traditioneel theemoment gedemonstreerd. Intussen kan je de warmte opzoeken van de vuurmanden en genieten van een soepje of een (dure) warme drank.


De cijfers achter dit spektakel zijn onvoorstelbaar. De meer dan 600 figuren worden door 8500 lichtjes verlicht. Het maken van alle objecten heeft wel 16 227 uur in beslag genomen. De kleine figuren zijn in China zelf gemaakt, de andere zijn ter plaatse gefabriceerd. De lichtobjecten bestaan uit metalen frames omhuld door satijn. Dé topattractie is een 40 meter lange en 6 meter hoge Chinese draak die je aan de inkom welkom heet.


Zelf hebben we het lichtspektakel gisteren bezocht, samen met de baby. Heeft onze kleine man er veel aan gehad? Waarschijnlijk niet. Hij heeft een groot deel van de tijd lekker ingeduffeld in de kinderwagen geslapen. Maar mama en papa hebben ervan genoten!

Je hebt nog tot en met zondag de tijd om de China Light Zoo zelf een bezoekje te brengen. Nog een paar laatste beelden om twijfelaars te overtuigen.TIP: Vanaf 17u kan je parkeren op de nabijgelegen Parking Nova voor 1,5 euro. Je mag alleen niet vergeten je parkeerticket aan de inkom van de Zoo te laten valideren.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Een reactie posten