Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Lekker! Zoete pompoenblokjes

De herfst is nu echt begonnen en naast pompoenen vind je nu overal ook recepten om met die pompoenen aan de slag te gaan. Mijn winnaar is dit recept uit het weekmenu van Libelle. Snel, makkelijk en lekker. Drie adjectieven die ik als mama erg kan appreciƫren! En eveneens een leuk idee om deze herfstvakantie met (of voor) de kids te maken!


Wat heb je nodig? 
Voor 4 personen (of 2 grote eters):
  • 1 fles- of butternutpompoen
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 kl sesamzaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag!
Schil de pompoen en snijdt deze in blokjes. Intussen mag je de oven al op 180° voorverwarmen.
Vet de ovenplaat in en leg de pompoenblokjes erop. Sprenkel er de olijfolie en ahornsiroop over.
Nadien kruidt je met peper en zout. Als laatste strooi je er de sesamzaadjes over.
Bak de pompoenblokjes gedurende 25 minuten in de oven. Roer ze elke vijf minuten eens om.

Tip
In het recept worden de pompoenblokjes geserveerd met puree en blinde vink. Wij hebben eveneens een lekkere jus gemaakt om bij de puree en het vlees te serveren. Mmmm, ik krijg al honger!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Een reactie plaatsen