Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Mijn blogmanifesto (of "Hoe ik in het leven sta")Ik ben dus een boek over bloggen beginnen lezen[1] en daarin staan enkele oefeningen die best inspirerend zijn. Om te kijken waar je als persoon voor staat, raadt de schrijfster je aan een lijstje te maken van dingen waar jij in gelooft. Neem pen en papier, zet je een kwartier apart en vul de zin “Ik geloof” verder aan. Nadien maak je een selectie van de twintig belangrijkste uitspraken en je hebt je eigen manifesto, jouw waarden, jouw missie, jouw visie op het leven. 
Hier gaan we!

Ik geloof…

…in goed zijn voor anderen, maar niet té goed.
…in anderen behandelen zoals je zelf behandeld wil worden. Be the change you wish to see in the world. (Dankuwel Gandhi!)
…in humor. Lachen is gezond en het maakt een mens mooier.
…in “Sunscreen”, zowel het liedje met zijn geweldige lyrics als het product.
 …in een gezonde geest in een gezond lichaam. (Maar waarom zijn de lekkerste dingen vaak zo ongezond? Koekjes, chips, chocolade, frietjes, …) (Mmmm, misschien straks een frietje halen.)

…dat reizen je leven verrijkt.
…in een goed boek of een meeslepende film. (Zo is “Into the wild” nog steeds een van mijn favoriete films, een echte life changer.)
…in opmerkingen tussen haakjes en de kracht van citaten.
…dat het loont om veel met je kinderen bezig te zijn en indien mogelijk zelfs (deels) thuis te blijven om voor hen te zorgen. (Dit mag zowel vader als moeder zijn. Ik geloof namelijk niet in discriminatie!)
...dat de liefde voor je kind een van de mooiste dingen ter wereld is. (Ook al leunt het soms tegen een vorm van haat aan wanneer je om 2 uur ’s nachts voor de derde keer een tutter in je baby zijn mond moet gaan steken). 
  
…in de vrijheid om je eigen keuzes te maken. (Deze gaat Ian nog zo hard tegen mij gebruiken.)
…dat communicatie een van de belangrijkste zaken is in een relatie (naast seks).
…in niet gaan slapen voor een ruzie is uitgepraat.
…in huilen, dat lucht op.
…dat een dag pas echt goed kan beginnen na een kop koffie.

...in het nut van minstens een vegetarische dag per week.
…in recycleren en tweedehandsspullen (Ze hebben vaak meer karakter.)
…in (uit)lenen, delen of geven.
...dat minder echt meer is, als het om materiële zaken gaat.
...dat liefde, vriendschap, gezondheid en tevredenheid het belangrijkste zijn.


 En jij, waar sta jij voor? Wat zijn jouw levenswijsheden?
[1] Het boek waarnaar ik verwijs, heet “Blogboek” van Kelly Deriemaeker. Zij heeft ook een eigen blog www.talesfromthecrib.be


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Barbara zei

O, wat een goed idee. Zou ik ook een keer moeten doen. Lijkt me nog geen eenvoudige opgave eigenlijk. Een zijn veel dingen die je doet of leuk vindt, (of niet doet of niet leuk vindt), maar om zo echt een lijstje van je eigen levenswijsheden op te stellen, ... hmmm, niet simpel.

Ann W. zei

Dag Barbara, zeker de moeite waard om te proberen! Ik vond het een fijne oefening om te doen. Gewoon aan beginnen en dat komt eigenlijk wel vanzelf. En achteraf ken je jezelf weer dat tikkeltje beter ;-)

Een reactie posten