Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Op stap naar... Den Helder (Deel 1)


Vorige week moest mijn man op sollicitatiegesprek in Noord-Holland. Het perfecte excuus om er met het hele gezin enkele dagen op uit te trekken! Onze bestemming: Den Helder, een kindvriendelijke gemeente aan de Noordzee.Dag 1

Het vertrek
Er zijn zo van die dagen dat je elkaar als koppel meer lijkt tegen te werken dan te helpen. Gelukkig zijn er ook dagen dat je elkaar perfect aanvult en vandaag is het zo een dag. Als een goed geoliede machine maken Ben en ik alles, onszelf en de baby vertrek klaar. Ook de vijf lijstjes die we de dag ervoor hebben opgesteld helpen enorm! (Ja, we zijn op een punt in ons leven gekomen waarop lijstjes onmisbaar geworden zijn.) Ik prijs me gelukkig dat alles vlot verloopt, want Ben moet vandaag en morgen op gesprek bij twee mogelijke werkgevers en dat brengt de nodige stress met zich mee. Vandaag wil ik liever niet de bliksemafleider zijn voor al die spanning.

Een vlotte rit
Het spitsuur in Nederland is een lachertje t.o.v. de files in Belgiƫ waardoor het aangenaam rijden is. Twee uur later stoppen we aan een tankstation zodat Ian zijn beentjes kan strekken (Lees: zodat wij hem kunnen pakken en de hele tijd recht houden tot onze armen er stijf van worden.) en zodat mama een kroket uit de muur kan eten (vooral dit laatste).

Aankomst in Hotel Den Helder
Iets na de middag komen we aan in het hotel. Familiehotel Den Helder ziet er verzorgd uit. Om naar onze kamer te wandelen moeten we door het restaurant, de bowlingbaan en de ruime, overdekte binnenkoer. Onze grote hotelkamer valt in de smaak! Ben gaat alle bagage halen terwijl ik me in de kamer nestel. (Ik hou er namelijk van om zo veel mogelijk spullen uit te pakken en meteen een plaats te geven. Het resultaat is een kamer die er na een half uur al rommelig bij ligt, maar waar ik me lekker thuis voel.)


Nadien moet Ben vertrekken naar zijn gesprek. Ik wens hem geluk en geef hem een dikke zoen. Spannend! Intussen kunnen Ian en ik wat spelen en een broodnodig dutje doen.

Nog even de toerist spelen
Ik lig net in bed wanneer Ben sms't dat zijn gesprek erop zit. Slapen zal voor vannacht zijn! Ik kijk er alvast naar uit om alles over de sollicitatie te horen. Waren het vriendelijke mensen? Wat houdt de job allemaal in? Heeft hij er zin in? Niet veel later krijg ik een enthousiast ventje te zien en laat ik hem honderduit vertellen.

Na het middagdutje van onze kleine held hebben we nog tijd om de hindoetempel in de buurt te bezichtigen. "De hoogste hindoetempel van Europa" blijkt net iets hoger als een kleine kerk of een kapel. Beetje teleurstellend dus. Maar de kleuren en versieringen zijn wel leuk om te zien. Volgens Ben ziet hij eruit zoals de tempels in India, alleen zijn de exemplaren daar net iets groter. Ik vind het allemaal nogal nep overkomen, zoals een attractie in een pretpark, maar met een beetje achtergrondinformatie wordt het bouwwerk plots al heel wat interessanter. Blijkbaar gaat het om een erg bijzonder project. De bouw van de tempel kostte een half miljoen euro en is volledig met giften en donaties gefinancieerd. De versieringen zijn door 15 Indiase en 8 Sri Lankaanse kunstenaars aangebracht en mag dus best een kunstwerk genoemd worden. Al bij al is de tempel zeker het ritje (van tien minuten) waard! 


Op restaurant
Die avond hebben we geen zin meer om met de auto te rijden en gaan we eten in het restaurant van het hotel. De verkeerde beslissing zo blijkt, want het eten is duur en niet zo lekker. We ontdekken die avond wel dat ik geen Nederlands maar Vlaams spreek. (Natuurlijk wist ik dat al, maar dat het zo erg was...) Van zodra ik iets tegen het personeel zeg, beginnen ze ons in het Engels aan te spreken. Ben geeft me dus snel een spoedcursus Nederlands om verdere verwarring te voorkomen. Nu ik ook een andere taal moet beginnen spreken, zijn we pas echt op reis!

           Vlaams                              Nederlands
           Dank u                                  Dank je wel!
           Dag                                        Tot ziens!
           Hey                                       Hallo!
           Morgen                                 Goeiemorgen!
           Rekening                              Bon

(Spreek alle Nederlandse woorden ook met het nodige enthousiasme en volume uit. De uitroeptekens staan er niet voor niets.)
(Eventuele Nederlandse lezers kunnen dit meteen als een spoedcursus Vlaams beschouwen. Zij dienen bij de uitspraak hun enthousiasme en volume te temperen.)

De eerste nacht
Op reis gaan met een baby vind ik best spannend. Het is altijd afwachten hoe hij in een vreemde omgeving gaat slapen. We proberen zo veel mogelijk van zijn gewoonlijke slaapritueel te respecteren (slaapzak, krabwantjes, licht uit en de laatste fles geven) maar het wordt toch een strijd om hem in slaap te krijgen. Vooral de lichtflitsen van de tv (ook al ligt er een dekentje over het reisbed) maken het ons niet gemakkelijk. We zetten door en een uurtje later liggen Ben en ik met de tv op fluistermodus in het zachte hotelbed te genieten. 

De film van de avond is Pearl Harbour. Niet meteen onze eerste keuze, maar het had veel erger kunnen zijn (zoals de film die ze de dag erna zullen spelen). Ik neem Ben zijn hand vast, knijp er eens in en glimlach. Wat is het toch fijn om met mijn gezinnetje op reis te zijn!Adressen

Hotel Den Helder
Marsdiepstraat 2
1784 Den Helder


Hindoetempel
Annie Romein-Verschoorlaan
1784 Den Helder  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Ben zei

Was het maar terug vorige week :).

Een reactie posten