Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Kerstmagie

Deze week is ons huisje eindelijk mooi versierd. Alle kerstfiguren staan er, de kerstballen hangen in de boom en de dozen waar alles inzat zijn weggeborgen. Zoals mijn man het beschrijft: “Christmas has puked all over the place."  En zo heb ik het graag.


In ons huisje is alles dus al lekker kerst, maar ook buiten ons nestje kan je er niet meer omheen. De warmste week is volop bezig op Studio Brussel, de winkels worden steeds drukker en in elke grote stad komt de geur van gluhwein en het geluid van kerstliederen op je af. Heerlijk, die kerstmarkten! 

Deze week hebben mijn man en ik er twee bezocht. Dinsdag de kerstmarkt in Antwerpen, woensdag in Brussel. In Antwerpen deden ze hun best. Er was een reuzenrad, een schaatsbaan, een grote versierde kerstboom en vele kraampjes. Tot mijn grote vreugde was er bovendien een ruime keuze aan snacks. Van vissoep, noedels, spekpatatjes en pizza tot pannekoeken, churos en poffertjes. Maar desondanks kon deze markt niet tippen aan de Brusselse versie.
Het mooiste van eender welke kerstmarkt bij ons vind ik trouwens het decor van een typisch Europese stad die trots haar geschiedenis draagt. De schoonheid van de oude herenhuizen, kerken en kathedralen is iets dat veel buitenlanders benijden. De kroon op dit vlak werd gespannen op de kerstmarkt van Brussel. Een groot gedeelte van de Grote Markt is intussen prachtig gerenoveerd en mag met trots het centrum van onze hoofdstad genoemd worden. Er pronkt bovendien een grote verlichte kerstboom op het plein waardoor het Antwerpse exemplaar een schraal boompje lijkt (en die van ons huisje zeker).
Daarnaast is er 's avonds een lichtshow op de Grote Markt die de moeite waard zou zijn. Gelukkig heb ik een filmpje op de facebookpagina van mijn schoonbroer zien passeren want na een uur wachten moesten mijn man en ik het afdruipen zonder lichtshow. (Normaal zou de show in de week om het uur moeten spelen, en dit tussen 17u en 22u. In de weekends om het half uur.)


 
De kerstmarkt in Brussel bezochten we zonder de baby. Woensdag is hij namelijk voor het eerst bij oma blijven slapen zodat mama en papa naar een concert konden gaan. Dat was geleden van november vorig jaar toen onze kleine man nog knus in mijn buik zat. Vorig jaar hebben we Seasick Steve gezien, nu was Ben Howard aan de beurt. Twee topartiesten. De laatste deed me vergeten dat er nog vijf muzikanten rond hem en honderden toeschouwers rond mij stonden. Na een paar liedjes leek het alsof mijn man en ik de eer hadden een living room concert van Ben Howard bij te wonen. Zalig!

Maar oh, wat heb ik mijn zoontje gemist. Overal zag ik mensen met hun baby en zat ik melig in de kinderwagens te staren. Alles deed me denken aan onze kleine man: andere kinderen, het kleine restje groentepap op mijn man zijn trui, de foto van de peuter op de tram... Als het de bedoeling was om tijdens onze date niet aan de baby te denken of babytalk te vermijden, dan is dat grondig mislukt.

De ochtend erna moesten we op tijd opstaan. Uitslapen en lang ontbijten was er niet bij. In de plaats daarvan ben ik stiekem uit bed gekropen terwijl mijn man nog een half uurtje sliep om verslag bij jullie uit te brengen. Daar zat ik dan. Achter mijn laptop, bij de kersttrein op de grote tafel en een tas lekker geurende koffie, de verlichte boom naast mij op de grond en de lege speelmat van de baby in het midden van de woonkamer. Blij dat ik mijn ventje bijna mocht gaan halen en door al die kerstmarkten meer dan klaar voor de meest magische tijd van het jaar. Christmas, here I come!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 reacties:

Unknown zei

En zo blijft dat! Fijn om er met twee even tussenuit te zijn, maar die kinderen blijven altijd door je hoofd spoken.. En je voelt je altijd een beetje incompleet. Maar zo hoort dat ook, vind ik :-)

Unknown zei

Oh en de kerstmarkt van Brussel is inderdaad toch net Iers beter dan die van Antwerpen!

Ann W. zei

Dat is waar Ellen, al maar goed missen we ze zo, ze zijn ten slotte een deel van ons :) Blij dat je als Antwerpenaar toch de voorkeur aan de Brusselse kerstmarkt geeft :)

Ann W. zei

Dat zegt wel genoeg eigenlijk :p

Een reactie posten