Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Mijn eerste Kerstmis

Ik ben nu bijna acht maanden oud en heb al heel wat meegemaakt, maar de laatste dagen waren toch wel echt bijzonder. Mijn mama zei dat het woensdag Kerstmis was, een hele speciale dag. Ik heb veel pakjes gekregen (Dit zijn dozen met speelgoed, in een kleurrijk papiertje gewikkeld, dat ik er dan lekker mocht afscheuren terwijl al die grote mensen met grote ogen naar mij keken.), ik heb de hele dag mensen zien eten (die kauwende monden volgde ik heel graag) en heb op verschillende schoten gezeten (de ene al aangenamer dan de andere). Cadeaus, eten en veel mensen zien. Is dat dan Kerstmis?


De gekke dagen begonnen dinsdag. Mijn mama en papa waren overdag al druk in de weer. Het huis werd nog eens proper gemaakt (dat was al lang geleden) en in de keuken waren ze de hele middag bezig aan het avondeten. Blijkbaar is het een traditie van mijn ouders om de dag voor kerstavond samen te vieren, omdat we op kerstavond en Kerstmis zelf al naar de oma's moeten. Die avond heb ik de eerste keer cadeautjes geopend. Dat vond ik best moeilijk. Ik begreep maar niet wat ik moest doen en wachtte tot mama of papa het papier van het speelgoed afscheurde. De nieuwe speeltjes waren leuk, maar nog leuker vond ik de blinkende papiertjes of felle strikken. Die stak ik zo graag in mijn mond!


Mijn mama deed ook een beetje gek. Ik zag ze van een speciaal hoog glas drinken met daarin een goudgele drank vol belletjes. Na een paar glazen hing ze op tafel en lachte met alles wat mijn papa zei. Ik weet wel dat hij grappig is, maar zo grappig nu ook weer niet. Volgens mij was het een soort lachdrank. Intussen deden ze cadeaus open en aten erop los. Na vijf pakjes had ik er genoeg van. Ik bleef zeuren tot ze me eindelijk naar bed brachten, maar ik kon de slaap niet vatten. Ook in bed bleef ik zeuren en papa of mama konden me niet helpen. Ik wilde niet gepakt, gestreeld of geknuffeld worden. Ik wou ook niet tutteren. Het was dus erg moeilijk, maar na een uur viel ik uitgeput in slaap en ging het feestje zonder mij verder.

De dag erna begon ontspannen. Ik dacht dat we lekker thuis zouden blijven, maar iets na de middag deed papa mijn jas aan en zette me in de maxi cosi. Waar zouden we nu weer naartoe gaan? Mijn mama zette me in de grote toet en niet veel later viel ik in slaap. Toen ik mijn ogen open deed, zag ik het hoofd van oma en opa naar me lachen. Ik had nog niet veel zin om terug te lachen. Mensen lijken maar niet te begrijpen dat ik eerst wat tijd nodig heb om te kijken waar en bij wie ik ben.

Even later kwam mijn lieve meter binnen. Alle mensen lachten naar elkaar en gaven kussen. Ik zat gezellig in het midden van de woonkamer op de speelmat of in mijn stoel naar iedereen te kijken. Nu deden ook mama, papa, meter, oma en opa pakjes open. Wat is dat toch met die gekke gekleurde dozen? Waarom vinden die grote mensen dat nu zo leuk? Tussendoor keek of lachte er iemand naar mij, trokken ze al eens een gekke bek en speelde ik met papier en strikken. Ik had het best naar mijn zin.


Toen het donker was, gingen we met z'n allen aan de grote tafel zitten. De grote mensen aten  (nog wat meer) en nadien gingen ze terug in de zetels cadeaus opendoen (weeral). Ik ben die avond wel heel lang mogen opblijven, tot half 10. Ik had het zo naar mijn zin dat ik niet wou gaan slapen, maar na een tijdje moest ik me toch gewonnen geven. Gelukkig heb ik bij de oma een knus bedje en viel ik vrij snel in slaap. Tot half 1 heb ik de grote mensen nog horen lachen en praten.

De dag erna heb ik lekker lang geslapen. Mama en papa waren zelfs al voor mij wakker. Na het ontbijt heb ik oma en opa nog zien afwassen terwijl mama en papa zich aan het klaarmaken waren. Mama had ineens een mooie kleedje met gouden strepen aan. Dat draagt ze bijna nooit, zo van die kleedjes. Het moet wel een heel speciale dag zijn. Ik kreeg een rode outfit aan waardoor iedereen met mij lachte en heel enthousiast was (volgens mij iets speciaals). Opa trok nog een paar foto's van mij -Dat zwarte bakje ken ik al goed. Vroeger begon ik te lachen als iemand het boven haalde, maar nu ben ik het een beetje beu gezien en lach ik niet meer zo snel- en daarna werd ik opnieuw in de maxi cosi gezet. Gaan we nu dan eindelijk naar huis?


Nee hoor. Ik werd een hele poos later bij het nieuwe huisje van de andere oma binnen gedragen. Mijn nonkels en tante waren er ook, samen met mijn nichtje en neefjes. Ik kijk zo graag naar mijn neefjes. De ene kan al rondstappen en de andere kruipen. Ik wou dat ik al zo groot was als hen en overal naartoe kon kruipen of stappen. Nog een paar maanden en dan mogen mama en papa achter mij aan hollen. Dat lijkt me zo fijn! We hebben lange tijd aan tafel gezeten. Mama en papa hebben nog gespeeld met mijn nichtje en daarna heeft papa me in de draagdoek gewikkeld voor een dutje. Toen ik wakker werd, zag ik weeral mensen gekleurd papier van dozen scheuren. Komt er dan geen einde aan?

Opnieuw waren mijn mama en papa druk in de weer en voor ik het wist, zaten we terug in de blauwe toet. Mijn ogen gingen open in het huis van moemoe en vava. Dat zijn de mama en papa van mijn oma en opa, zij zijn al heel oud. Hier waren een hoop mensen die ik niet zo vaak zie. Iedereen was naar mij aan het kijken en aan het lachen. Ik wist eerst niet goed wat doen, maar begon al gauw weer vrolijk te spelen. Ook hier ging iedereen aan de grote tafel zitten om te eten. Er werd veel gepraat en sommige mensen waren nogal luidruchtig. Mama zegt dat dat normaal is, want de familie van mijn opa heeft een beetje een grote mond. Wil dat zeggen dat ze veel eten in hun mond kunnen steken?


Tegen de avond werd ik wel erg moe. Mama en papa brachten me naar een koude en donkere kamer, maar uiteindelijk viel ik daar na mijn papflesje toch in slaap. Ik heb zelfs niet gemerkt dat mama en papa me twee uur later weer in de maxi cosi gelegd hebben om naar huis te rijden. Ik was zo blij toen ik in mijn eigen bedje lag, nog eens melk mocht drinken en het eindelijk lekker stil rond me was.

De dag erna wachtte ik in spanning af. Moeten we nu weer ergens naartoe? Gelukkig heb ik de hele dag met mama en papa mogen spelen op mijn speelmat of in mijn box. Ik was die dag extra moe en heb best veel geslapen. Wat was ik blij dat die gekke dagen voorbij waren. Kerstmis was leuk, maar wel vermoeiend voor een baby hoor!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Een reactie posten