Ann W. Mogelijk gemaakt door Blogger.
RSS

Handig, zo'n schattige baby!

Het leven kan soms erg verrassend uit de hoek komen. Kleine momenten kunnen plots een veel grotere betekenis krijgen. Uitstapjes kunnen onverwacht positief uitdraaien. Zeker als je een schattig ventje bij je hebt. Neem nu mijn bezoek aan broodjeszaak Panos gisteren. Ik ga daar al eens graag binnen voor een cappuccino of worstenbroodje (gisteren voor allebei, hihi) en mijn kleintje moest net zijn fruitpap hebben. Het ideale excuus!

Tijdens het fruitpapmoment kwamen er twee jonge meisjes binnen. Ik schat ze vooraan in de twintig. (Nu ik bijna dertig word, mag ik dat jonge meisjes noemen.) Ze zaten gezellig bij te praten en een broodje te eten. Tot ik mijn baby uit zijn maxi cosi haalde. Toen werden ze stil en zag ik ze loeren. Ik word niet zo heel graag bekeken. Het liefst ga ik lekker in het decor of in een massa op. Maar met een baby trek je nu eenmaal vaak de aandacht heb ik al gemerkt. Zeker met een lieve baby die veel lacht. Toen de meisjes recht stonden en langs mijn tafel wandelden, zei een van hen: "U hebt een mooie baby, mevrouw." En plots was mijn dag weer dat tikkeltje beter. "Dank u", zei ik met de nodige portie trots!

De fruitpap was op en mijn cappuccino ook. Tijd om in te pakken. Maar de baby trok intussen opnieuw de aandacht, deze keer van de mevrouw achter de kassa. Ze kwam vragen hoe oud hij was, hoe hij heette, ... The usual. (Ze was blijkbaar vergeten dat ze dat een maand geleden ook al had gedaan.) En begon daarna over haar eigen kindjes. De baby gaf intussen teken dat het tijd werd om te vertrekken dus stond ik recht en maakte ik aanstalten om de zaak te verlaten. Nog snel vroeg ze of ik interesse had in oude kleertjes van haar zoontje, een schommelstoel en nog wat spulletjes. De kleertjes deed ze zelfs gratis weg! En voor ik het wist ging ik buiten met haar naam en telefoonnummer.

Ik was niet alleen een cappuccino en een worstenbroodje in mijn buik (en aan mijn heupen) rijker, maar ook een fijn complimentje en gratis spulletjes. En dat allemaal dankzij mijn schattige baby!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Een reactie posten